Hogy miért használjunk illatokat?

Mert idegrendszerünkkel közvetlen kapcsolata van a szaglásnak…

Mert a hangulatunkat képes átváltoztatni ez alapján az érzelmek, és a lelki folyamatok is változnak…

Mert a test öngyógyító folyamatait serkenti..

Mert isteniek????

A természetes illóolajok, remek megoldás az illatosításban. Számtalan virág, növény illóolaja gyógyhatással is bír. Most csak a 100%-os tiszta valódi növényi olajokról beszélek!

A hogyan épp ezért fontos lehet…

Hogyan használjuk az illó olajokat:

Aromamécses

 Előnye: Nagyon hangulatos. Gyorsan elteríti az illatot a teljes helységben. Átszellőztetés után pici ideig javaslom, aztán az illóolaj tulajdonsága alapján bízzuk rá a természetes párolgást.

 Hátránya: égéstermékkel „fárasztja a levegőt”, esetleg sokkolja a szaglószervünk, túl intenzív

Aroma diffúzor Hasonló az aroma mécseshez, elektromos kivitelben. Mindenkinek ízléséhez pénztárcájához mérten kell döntenie. Magam a legegyszerűbb, legkisebb lábnyomú megoldásokhoz vonzódom. Ezért egy kerámia tálkába vizet töltök, és ebbe csepegtetek pár csepp kedvemre és szükségletemre alakított illatot, vagy illatkeveréket.

Fürdővízbe csepegtetés a fürdés nem csak a testet, tisztítja, ellazítja, hanem a léleknek is ad lehetőséget a változásra. Minden kádas fürdést szerencsés egy gyors tusolással kezdeni, hogy a napi „koszt” letisztítsuk, és csak ez után üljünk már a tiszta vízbe. Utána eresszük fel a kádat tiszta vízzel, tölthetünk hozzá gyógyteát, tiszta növényolajokat, és illóolajból csak egy-két cseppet.

Testápoláshoz: általában kókusz olajat, kenderolajat, jojoba, mandulaolajat Kísérletezz bármilyen olajkeverékkel, ha szilárdabbra vágysz, keverhetsz hozzá kakaóvajat és akár hidratáló aloé gélt. Hatásuk szerint: keverhetünk akár nyugtató, akár frissítő illóolajokkal, vagy tetszés szerint játszhatunk virág olajeszenciákkal, amik afrodiziákumként hatnak saját és partnerünk nemi vágyára. Nincs kellemesebb, mint egy tiszta üde test illata!

Figyelem! Soha ne vigyük túlzásba az illóolaj használatot! Mindig teszteljük érzékenységünket egy csepp a csukló belső pontjára, és ha ott nem keletkezik bőrpír, akkor használjuk!

Dezodoráláshoz: Házi izzadásgátlók egyre népszerűbbek, mivel áruk kedvezőbb, és összetételük biztonságosabb. Alapanyaga pedig egyszerű: kókuszolaj, szódabikarbóna, egy pici citromfű, vagy levendula illóolaj keveréke.

Hatásában néhány példa:  

Élénkítő: rozmaring,

Nyugtató: levendula, citromfű, jázmin,

Idegerősítő: muskotályzsálya,

Nemi vágyat növelő: ilang-ilang, édesnarancs, fahéj, jázmin

Meghűlés ellen: kakukkfű, menta, borsmenta, erdeifenyő,

Cellulitisz kezelésre: rozmaring

Depresszió kezeléséhez: jázmin, levendula, citromfű

Házi illatszer készítéshez: itt a kedvedre válogathatsz????

Masszázshoz:Egyedi izlésed szerint válogathatsz:)